søndag den 17. juni 2012

En dejlig dag

Igår havde vi en rigtig god dag - jeg havde masser af energi og resten af familien havde det fantastisk, så vi blev enige om at der skulle leves. Madpakker blev smurt kaffe blev brygget bilen blev startet og vi kørte ud for at fiske og nyde naturen. Vi er så heldige at have en dejlig sø i nærheden hvor vi nyder godt af et vandløb der går til en Put & Take.
Det blev til nogle gode timer og ja det blev så også til 3 gedder. Jeg besluttede straks at de skulle gennem hakkeren til fars - det er de så gode til.
På vej hjem købte jeg en pose nye kartofler.
Fisken blev ordnet og hakket bare en gang (kør lige nogle løg igennem til sidst) så den er lidt grov i det (lidt som flæskefars). Så blev de 500 gram rørt med et par gode store æg mel salt, peber og piskefløde (glem alt om mælk og erstatninger - i den fars du køber er der spæk - her er der piskefløde). Lad farsen stå og trække et par timer.*
Så skal de her deller steges - inden skal der øres 1 spsk bagpulver eller natron ind i farsen - smelt 100 g svinefedt og 100 g margarine på panden og sæt dellerne med en lidt stor spiseske. Brun dem let på begge sider og skru ned på den mindste styrke på komfuret. lad dem stå der under låg og bage [ikke stege] i ca 15 min på hver side. imens skrubbes kartoflerne godt og de koges. Jeg hentede persille på min terrasse og hakkede til pynt og så spiste vi det der hedder remusnas^ til.


















*I den tid pakkede jeg yderligere 2 pakker hakket fiskekød til fryseren og fik slået græsplænen.

^ Rør halv reamoulade og halv mayonaise sammen med et par dråber citronsaft. Hos os er reamouladen hjemmelavet men på det kommer opskriften senere.

Nyd dagen og prøv at tage ud og fiske et par timer fanger man noget er det lækker sund mad fanger man intet har man nydt det.


Hav en god dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar